Tunnbrödsrullar med rostad vitlöksröra och ärtskott

Fem tunnbrödsrullar, omgivna av ärtskott, en örtsax och några tunnbröd. I ena kanten skymtas en delad tunnbrödsrulle.

Äntligen är mars här, och även om vintern har gjort ett tillfälligt återbesök ligger mysiga utflykter i vårsolen alldeles runt hörnet. Jag drömmer om att sitta i en solig backe full av vitsippor, packa upp fika ur picknickkorgen och dricka varmt te ur en termos. Ingen utflykt är fullständig utan en riktigt god matsäck, och i år planerar jag att packa med mig dessa tunnbrödsrullar och ge mig ut så fort vädret tillåter det. Tunnbrödsrullarna är fyllda med en röra gjord på vita bönor och ugnsrostad vitlök, och den är riktigt krämig och smakrik. Sedan har jag strött över färska ärtskott för att få lite krisp, vilket jag tycker behövs för en riktigt god macka. Om du vill går det också bra att skära upp dem till tunnbrödssnittar, och servera till en fördrink, på påskbuffén eller vid något annat festligt tillfälle.

Jag gör mina egna tunnbröd, och bakar dem gärna med surdeg. Du kan antingen baka egna efter ditt favoritrecept eller köpa färdiga, men se till att de är mjuka nog för att kunna rullas ihop utan att spricka. Annars går det såklart bra att bara vika dem, det blir också gott. Exakt hur många tunnbrödsrullar du får beror på hur stora bröd du använder, men med de bröd som jag gör i min stekpanna blir det åtta rullar från det här receptet.

En hög tunnbröd, med en halvfärdig tunnbrödsrulle längst upp. I kanterna skymtas ärtskott, en örtsax och en skål med rostad vitlöksröra.

Tunnbrödsrullar med rostad vitlöksröra och ärtskott, 8 stycken

Rostad vitlöksröra
10 vitlöksklyftor
6 dl kokta vita bönor
6 msk + ½ tsk rapsolja
3 msk vatten
2 tsk citronjuice
1 tsk salt
Svartpeppar

Övrigt
8 mjuka tunnbröd
100 g ärtskott

Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en ugnsform. Blanda klyftorna med 1 tsk rapsolja, och rosta dem sedan i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter tills de börjar få färg. Ta ut dem och låt dem svalna.

Lägg alla ingredienser till den rostade vitlöksröran i en mixerskål och mixa med stavmixer tills du får en slät röra.

Fördela vitlöksröran på tunnbröden. Strö över ärtskotten, men lämna ena kanten tom. Rulla ihop tunnbröden, och avsluta med den tomma kanten så att rullarna stängs igen ordentligt. Ät dem direkt, eller packa ner den i picknickkorgen och ta med ut på utflykt.

Två hela tunnbrödsrullar och två delade rullar, omgivna av ärtskott och gröna blad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.