VÅR  ◦  SOMMAR  ◦  HÖST  ◦  VINTER

Vår

Ett fat chokladkakor, omgivet av en tekopp, en halväten kaka och några hasselnötter.

Chokladkakor med hasselnötter

Knapriga chokladkakor med hackade hasselnötter till höstens fikastunder. Kakorna blir extra lyxiga med hackad mörk choklad i degen, och passar perfekt till en stor kopp varmt te under regniga dagar.

Till receptet »
Tempehkorvar i bröd toppade med ketchup, senap, surkål och rostad lök.

Kryddiga tempehkorvar med bröd

Nu är grillsäsongen här, och något som jag alltid grillar några par gånger varje sommar är såklart korv! Jag gillar att göra egna korvar på tempeh, eftersom det är ett roligt sätt att variera sig lite och innebär att man kan smaksätta dem precis hur man vill. Dessa tempehkorvar är inspirerade av chorizo och smakar lite starkt och rökigt, och fungerar perfekt att grilla.

Till receptet »
Ett fat rabarberbullar och två glas kall körsbärssaft.

Rabarberbullar

Något som verkligen hör försommaren till är rabarber, och ingenting kan väl passa bättre än att börja sommaren med en plåt nybakade rabarberbullar? Dessa bullar är smaksatta med både hemgjord rabarbersylt och tunt skivade råa stjälkar, och passar perfekt till sommarens picknickar och mysiga fikastunder i solen.

Till receptet »
En skål nudelsoppa toppad med tempeh, pak choi, rädisor och salladslök.

Nudelsoppa med tempeh och pak choi

Under vår och försommar är det säsong för asiatiska bladgrönsaker, och därmed ett perfekt tillfälle att laga nudelsoppa. Den här soppan är smakrik och värmande med lite sting från chili och ingefära, och toppas med nyskördad pak choi, krispiga rädisor, salladslök och stekt tempeh.

Till receptet »
En bricka med piroger fyllda med spenat och valnötter.

Piroger med spenat och valnötter

Piroger är perfekta att packa ner i picknickkorgen, eftersom de är lätta att äta på utflykt och går bra göra i förväg. Dessa piroger har jag fyllt med rostade valnötter, belugalinser och färsk spenat, och de är riktigt goda att äta både varma och kalla.

Till receptet »

Sommar

Ett fat chokladkakor, omgivet av en tekopp, en halväten kaka och några hasselnötter.

Chokladkakor med hasselnötter

Knapriga chokladkakor med hackade hasselnötter till höstens fikastunder. Kakorna blir extra lyxiga med hackad mörk choklad i degen, och passar perfekt till en stor kopp varmt te under regniga dagar.

Till receptet »
En skål majsribs och en skål chipotleaioli, omgivna av majskolvar, majsskal och lime.

Majsribs med chipotleaioli

En av höjdpunkterna vid sensommarens majsplockning är majsribs, som är majskolvar som delas på längden och sedan rostas i ugnen. Jag penslar majsribsen med kryddblandning med chipotlepulver och lime, och serverar dem tillsammans med en krämig chipotleaioli.

Till receptet »
Picknickbröd på en skärbräda omgiven av mangold och sommarblommor. En bit är utskuren ur brödet.

Picknickbröd med mangold och pumpafrön

Sommar för mig betyder picknick och roliga utflykter, och jag packar gärna ner ett gott picknickbröd i korgen. Detta fyllda bröd innehåller en röra på mangold, belugalinser, pumpafrön och vegansk ost, och är perfekt att ta med ut för en måltid i solen.

Till receptet »
Sommarrullar med jordgubbar, mynta, sockerärtor och tofu, serverade med en krämig sesamsås.

Sommarrullar med jordgubbar och mynta

Sommarrullar är en av mina favoriträtter när det är varmt ute, och de är så enkla att göra! Dessa rullar är fyllda med nyplockade jordgubbar, krispiga sockerärtor, hackad mynta, tofu och tunt skivad jalapeño, och serveras tillsammans med en krämig sesamsås.

Till receptet »
Tempehkorvar i bröd toppade med ketchup, senap, surkål och rostad lök.

Kryddiga tempehkorvar med bröd

Nu är grillsäsongen här, och något som jag alltid grillar några par gånger varje sommar är såklart korv! Jag gillar att göra egna korvar på tempeh, eftersom det är ett roligt sätt att variera sig lite och innebär att man kan smaksätta dem precis hur man vill. Dessa tempehkorvar är inspirerade av chorizo och smakar lite starkt och rökigt, och fungerar perfekt att grilla.

Till receptet »

Höst

Två skålar med nudlar, med ätpinnar och en skål sesamfrön vid sidan om. I bakgrunden skymtas ett elefantöra.

Gochujangnudlar med böngroddar och tempeh

Smakrika gochujangnudlar med krispig tempeh, färska mungbönsgroddar och höstens grönsaker, toppade med skivad salladslök och rostade sesamfrön. Detta är en riktigt god och lättlagad nudelrätt som passar perfekt både till vardagskvällar och helgmiddagar.

Till receptet »
Två tallrikar pumpa- och jordnötsgryta med ris, toppade med salladslök och hackade jordnötter. Tallrikarna omges av hokkaidopumpor, kastanjer och färgglada höstlöv.

Pumpa- och jordnötsgryta med svarta bönor

Hösten är de varma grytornas årstid, och den här färgstarka pumpa- och jordnötsgrytan passar perfekt under kalla höstdagar. Det är en krämig, lite stark gryta med en hint av syra, som vid servering toppas med knapriga jordnötter och färsk salladslök för lite krisp.

Till receptet »
Ett fat chokladkakor, omgivet av en tekopp, en halväten kaka och några hasselnötter.

Chokladkakor med hasselnötter

Knapriga chokladkakor med hackade hasselnötter till höstens fikastunder. Kakorna blir extra lyxiga med hackad mörk choklad i degen, och passar perfekt till en stor kopp varmt te under regniga dagar.

Till receptet »
En skål majsribs och en skål chipotleaioli, omgivna av majskolvar, majsskal och lime.

Majsribs med chipotleaioli

En av höjdpunkterna vid sensommarens majsplockning är majsribs, som är majskolvar som delas på längden och sedan rostas i ugnen. Jag penslar majsribsen med kryddblandning med chipotlepulver och lime, och serverar dem tillsammans med en krämig chipotleaioli.

Till receptet »

Vinter

Två skålar med nudlar, med ätpinnar och en skål sesamfrön vid sidan om. I bakgrunden skymtas ett elefantöra.

Gochujangnudlar med böngroddar och tempeh

Smakrika gochujangnudlar med krispig tempeh, färska mungbönsgroddar och höstens grönsaker, toppade med skivad salladslök och rostade sesamfrön. Detta är en riktigt god och lättlagad nudelrätt som passar perfekt både till vardagskvällar och helgmiddagar.

Till receptet »
Två tallrikar pumpa- och jordnötsgryta med ris, toppade med salladslök och hackade jordnötter. Tallrikarna omges av hokkaidopumpor, kastanjer och färgglada höstlöv.

Pumpa- och jordnötsgryta med svarta bönor

Hösten är de varma grytornas årstid, och den här färgstarka pumpa- och jordnötsgrytan passar perfekt under kalla höstdagar. Det är en krämig, lite stark gryta med en hint av syra, som vid servering toppas med knapriga jordnötter och färsk salladslök för lite krisp.

Till receptet »
Ett fat chokladkakor, omgivet av en tekopp, en halväten kaka och några hasselnötter.

Chokladkakor med hasselnötter

Knapriga chokladkakor med hackade hasselnötter till höstens fikastunder. Kakorna blir extra lyxiga med hackad mörk choklad i degen, och passar perfekt till en stor kopp varmt te under regniga dagar.

Till receptet »
Tempehkorvar i bröd toppade med ketchup, senap, surkål och rostad lök.

Kryddiga tempehkorvar med bröd

Nu är grillsäsongen här, och något som jag alltid grillar några par gånger varje sommar är såklart korv! Jag gillar att göra egna korvar på tempeh, eftersom det är ett roligt sätt att variera sig lite och innebär att man kan smaksätta dem precis hur man vill. Dessa tempehkorvar är inspirerade av chorizo och smakar lite starkt och rökigt, och fungerar perfekt att grilla.

Till receptet »
Våffeltoast med soltorkad tomatpesto och svartkål.

Våffeltoast med soltorkad tomatpesto

Våffeltoast är perfekt om man inte har ett mackjärn men ändå vill ha goda mackor med en riktigt krispig yta. Jag gör mina toast på surdegsbröd och fyller dem med en snabbgjord, smakrik soltorkad tomatpesto. Tillsammans med riven ost och vitlöksstekt svartkål blir det riktigt goda mackor som passar både till frukost, lunch och mellanmål.

Till receptet »